2014. április 28., hétfő

Kulcs a sikerhez- Író-olvasó találkozó a Tündérboszorkány szerzőjével

2014. április 25-én szakmai kirándulásra mentünk a Bicskenyitogató Újságíró Csapattal, a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Bosnyák Viktória rendhagyó író-olvasó találkozóján vettünk részt.
Egyik kedvenc könyvünk az írónőtől a Tündérboszorkány. Azért szeretjük ezt a könyvet, mert vidám és egyben humoros. Ebből a regényből azt a részt olvasta fel a szerző, amikor Laci a családja és Petőfi Sándor közti kapcsolatot keresi.
A könyvfesztiválra újra megjelent a „Klott Gatya ne fárassz!” című könyve, mely új borítót kapott a Kolibri Kiadó által és ebből is olvasott fel egy kis részletet. Megismertük a szörnyű traumát, amit egy pálpusztai okozhat.
Ezt követte a kvíz játék, melynek kérdéseire a helyes választ adók közül valaki az írónővel közösen elmehet az Auguszt Cukrászdába sütizni. Mi is próbálkoztunk a kérdések megválaszolásával, de sajnos még nem tudjuk az eredményt, de reménykedünk, hogy közölünk kerül ki a szerencsés nyertes.
Megkérdeztük az írónőtől, hogy honnan merítette az ihletet a könyveihez. Első regényét a Tündérboszorkányt, ikerlányai 10. születésnapjára írta. Megkérdezte őket, hogy milyen regényt szeretnének. Erre egy rövid listában felsorolták a lányok, hogy miről olvasnának szívesen, mely legyen humoros, szóljon róluk, legyen benne varázslat és iskolában játszódjon. Ezek alapján írta meg a Tündérboszorkányt.
Két ajándékot is mutatott Bosnyák Viktória, amit egykori osztályfőnökétől kapott és amiket a mai napig nagy becsben tart. Az egyik egy patkó, melyet még az érettségi előtt kapott. A másik egy kulcs (a siker kulcsa), amelyet első könyve megjelenése után adott neki K. Zs.
A találkozó végén mindenki kapott egy Tündérboszorkány trilógia kitűzőt és közös fényképet is csináltunk az írónővel.
A kényelmes babzsákokról felállva körbejártuk a standokat és megkerestük legújabb fordítását a „Ciki Miki becsúszott pár hiba” című könyvet.
Erika néni megígérte, hogy meghívjuk Bosnyák Viktóriát író-olvasó találkozóra Bicskére, hogy a barátaink is találkozhassanak vele.

Domokos Adrienn & Dán Kitti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése