2014. május 8., csütörtök

Könyvajánló: A Kassai-ikrek sztorija- A Hűvösvölgyi suli

A Budapesti Könyvfesztiválon megvettem Maros Edit A Hűvösvölgyi suli című könyvsorozatának legújabb, 4. kötetét.
A történet a Kassai-ikrek életéről ír Dóri szemszögéből. A lányok mindennapjait napló bejegyzésekben írja le kibővítve chat beszélgetésekkel, sms-ekkel, e-mail-ekkel. Bemutatja, hogy az ikrek nem is annyira egyformák.
Az 1. kötetben nagy változás tekint be Dóri és Nóri életébe: elkezdenek egy zenekarban énekelni és szerelmesek lesznek. Persze az iskolából nem hiányozhatnak a kínos feleltetések és a a tanárok sem. A dolgok csak még jobban bonyolódnak mikor az Apjuk bejelenti, hogy újraházasodik. Ám végül minden jóra fordul.
A 2. kötet Dóri és Attila kapcsolatát írja le és belép a képbe Bence is aki Nóri szívébe lopja be magát. De vajon a kapcsolat mikortól tekinthető komolynak és mit tegyünk ha a másik fél sem tűnik túl biztosnak? A nyár és a szerelem elveszi az emberek eszét, de ilyenkor jó ha ott van valaki aki visszarántson, lehet ez egy "virtuális barátnő" vagy akár egy ikertesó is.
A 3. kötet szintén a nyárról szól. Attila elutazik és ez alapos okot ad a féltékenykedésre. Vagy nem? Viszont az ember szerelme titkos telefonokat kap "Lindustól"és furcsán viselkedik az már csak ér valamit! A dolgokba csak belezavar Jácint a "nem is igazi" unokatesó, az új kistestvér, egy tehetségkutató és a régi "ellenség". De a szakítás utáni bánatot semmi sem tudja kitörölni.
A 4. és egyben legújabb kötet a szakítás kiheverés és az újrakezdés reményében indítja el a történetet. Az ember azonban sosem lehet biztos a dolgában! Ezért jó ha van egy "A", a "B" és "C" terv. De mi van ha semelyik sem válik be? Ha Attila nem vele akar táncolni a szalagavatón? Dóri az idő múlásával egyre jobban összezavarodik és elveszti a hitét, hogy valaha is újra rátalál a szerelem. Nóri is túlesik egy szakításon de hamar megtalálja az új szerelmet, A "tökkkéletes pasit". Egy új zenekar, egy esküvő, a Valentin-nap pedig már szinte a biztos csőd gondolatát kelti Dóriban. Ám Nóri koncertje, Levi és Az izomagyú haver mégis tökéletesen időzít és egy sima, mezei márciusi napon Dórira ismét rátalál a szerelem.
Kíváncsian várom, hogy az írónő hogyan folytatja a történetet.
Addig is ajánlom, hogy olvassátok el ezt a rendkívül szórakoztató sorozatot.
 Domokos Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése