2014. június 26., csütörtök

Érettségi

Minden középiskolás életében egyszer eljön a nap, mikor érettségi vizsgát kell tennie, s ettől valószínűleg minden diák nagyon fél, hiszen sokan ezután lépnek ki a "való életbe" és csöppenek bele a felnőttek világába. Ki tovább tanul, ki dolgozik, de egy biztos, hogy ez a vizsga már mindannyiunk életére kihatással van.
A májusban lezajlott írásbelik után, júniusban kezdetét vették a szóbeli megmérettetések, melyek iskolánkban több, mint egy hétig tartottak. Bár mindenki módfelett izgatott volt, sokan féltek, szerencsére azonban mindenki sikeresen vette az akadályokat. A vizsga során izgatottan kérdezgettük egymást, ki milyen tételt húzott, hogyan zajlott felelete, s a büfében a segítőkész anyukák is próbáltak minket nyugtatni. A feleletek után viszont már mindenki megkönnyebbülten lépett ki a vizsgateremből, és már csak a bizonyítványosztás volt hátra. A záróünnepélyen virággal köszöntük meg tanáraink kitartó és fáradtságos munkáját, melyet az elmúlt napokban végeztek. Érettségi elnökünk Nagy László szavait szánta számunkra útravalóul, s mindenkinek sok szerencsét kívánt a jövőre nézve.
A bizonyítványok átvétele után az "érett" osztály közös fotót is készített, majd felszabadultan, de egyúttal fájó szívvel is távoztunk az iskolából, melyhez annyi emlék kötött.
Az érettségit követően mindannyiunk életében egy új fejezet kezdődik, egy új élet vár ránk, melyre iskolánk bizonyára nagyon alaposan felkészített minket.

 May Brigitta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése