2014. június 19., csütörtök

Szombati varázslatos kirándulás

2014. június 14-én 11 órakor került megrendezésre a Katona József Színházban a Tündérkönyvtárosok "avatása". Ez az esemény most először került megrendezésre. A Kolibri Kiadó, Bosnyák Viktória és a Tündérkönyvtárosok Szövetségének pályázatára több jelölés is érkezett. A bicskei Nagy Károly Városi Könyvtárból két gyermekkönyvtárost, Endrédiné Szabó Erikát és Domokos Katalint is meghívták az eseményre. A műsort a Rutkai Bori Banda kezdte, akik Sárkányjárgány című lemezükről énekeltek. Ezt legjobban a színpad előtt ücsörgő gyerekek élvezték akik együtt énekelték a dalokat és az előadás végén dedikáltatták könyveiket Borival.
 A matinén vendégek voltak: Kalas Zsuzsa, Mikó Csaba, Lakatos István és Rutkai Bori akik gyermekkönyveikről beszéltek.
A Katona József Színház két színésze Elek Ferenc és Mészáros Béla vicces, érdekes részleteket olvastak a frissen megjelent könyvekből. A matiné végéhez közeledve elérkezett az a várva várt pillanat, amikor a könyvtárosok átvehették okleveleiket nem mástól, mint a Tündérboszorkány szerzőjétől Bosnyák Viktóriától. A könyvtárosok és az írónő közös fényképet is készítettek.
 Örülök, hogy én is ott lehettem amikor Anya átvette a Tündérkönyvtáros oklevelét.
 Az ünnepélyes pillanatok után elsétáltunk a Vörösmarty térre és körbenéztünk a kiadók standjainál. Sajnos a keresett könyvet (Nyulász Péter: Ciprián - A Balaton hercege) végül nem találtuk meg. A nézelődés végeztével a Margitszigetre vezetett utunk, ahol bringóhintózással és sok-sok nevetéssel töltöttük az időt. Igazán jó nap volt!


Domokos Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése